Mit demolat: berea nu face burtă!

Feb 21
Potrivit nutriţionistei britanice Kathryn O'Sullivan, consumul de bere nu face burtă, nici nu îngraşă. Fiind o britanică, irlandeză chiar, o credem pe cuvânt! Această băutură extrem de apreciată conţine chiar mai puţine calorii decât vinul sau sucul de fructe. Produsă de mii de ani, berea este poate cea mai populară băutură din lume. În fiecare an se consumă în lume mai mult de 140 miliarde de litri, cei mai mari băutori de bere fiind germanii, irlandezii, cehii şi austriecii. Din păcate, berea suferă încă în ochii multora de o reputaţie proastă în ceea ce priveşte caloriile. (...)

Test de sânge inspirat din... Harry Potter!

May 11
O echipă de cercetători australieni a pus la punct un test prin care se poate determina grupa sanguină foarte rapid. Care este sursa lor de inspirație? Jurnalul lui Tom Jedusor prezentat în unul dintre romanele Harry Potter. Doctorul Wei She, de la Monash University Faculty of Engineering, din Melbourne, Australia, explică principiul simplu al funcționării testului de sânge: este suficient să depui o picătură de sânge pe o foaie bioactivă și imediat atât grupa sanguină cât și RH-ul sunt afișate pe foaie. Neobișnuit este că echipa de cercetători a avut această idee pornind de la celebrul vrăjitor Harry Potter, iar nu de la nu mai puțin celebrul vampir Dracula, cum ar crede unii. (...)

Punctul G: în sfârşit dovedit

May 7
De mai bine de 60 ani, cercetătorii se chinuie să dovedească existenţa punctului G, locul plăcerii feminine (orgasmul). Iată că un ginecolog american afirmă că după numeroase cercetări a reuşit să-l găsească... după ce a disecat cadavrul unei octogenare. (...)

Hârtie specială împotriva undelor electromagnetice Wi-Fi

May 7
Veste bună pentru persoanele sensibile la undele electromagnetice deoarece se pare că nişte cercetători francezi au găsit o soluţie. Aceasta constă într-o hârtie specială care poate opri undele ce ne afectează sănătatea. (...)

Popcornul natural e de două ori mai sănătos decât legumel...

Mar 30
Se pare că popcornul natural este foarte bun pentru sănătate, fiind mai bogat în antioxidanți naturali decât fructele și legumele. Potrivit unui studiu prezentat la cel de-al 243-lea Congres al American Chemical Society, la San Diego, popcornul ar conține aproape de două ori mai mulți antioxidanți naturali (300 mg la o porție) decât fructele și legumele (160 mg). (...)

Secretul fericirii? Îmbătrânirea!

Mar 22
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici și publicat de Telegraph, oamenii ar fi mult mai fericiți după vârsta de 45 ani, înțelepciunea compensând problemele fizice crescânde. (...)

Consumul cotidian de carne roșie crește riscul de mortali...

Mar 13
Potrivit unui studiu american recent, consumul cotidian de carne de vită, porc sau oaie crește riscul de mortalitate cu cca. 12%. Această creștere pare să fie mult mai importantă în ceea ce privește carnea "transformată". (...)

Legătură între ritmul cardiac şi ceasul biologic

Feb 23
Se pare că există o legătură între aritmiile cardiace, cauzele morţii subite, şi ceasul biologic, potrivit unui studiu care pune în evidenţă liantul molecular dintre acestea două. (...)

Un hamburger cu celule stem în valoare de 250.000 euro

Feb 22
Până în toamna acestui an, un laborator olandez şi-a propus să pregătească la eprubetă carne de bovine. După E-uri, ouă false şi alte cele, mâine-poimâine nu o să mai avem siguranţa că ceea ce punem pe masă este real sau surogat, "produsul verde". (...)

Convieţuirea cu un animal domestic în timpul sarcinii poa...

Feb 22
Potrivit unui studiu recent, femeile care au pe lângă casă un animal domestic în timpul perioadei de sarcină au mai puţine şanse să dea naştere unui copil alergic sau care să sufere de astm. (...)