Beyoncé arunca in aer marketingul cu noul sau album

Dec 17
Teaser, listă de melodii, clipuri, emisiuni live la TV, interviuri... acesta este întregul ritual ce precede apariția unui nou album al unui pop star mondial. Pe hârtie, lucrurile sunt cât se poate de simple: este vorba despre punerea pe jăratec a diferitelor forme de media și a publicului ca să te asiguri că produsul va avea un start beton. În muzică, la fel ca în industria cinematografică, cifrele înregistrate în prima săptămână au o importanță capitală și condiționează succesul comercial al produsului. (...)

INMH vrea sa interzica melodia K la Meteo?

Nov 22
Dacă circulaţi zilnic cu maşina sau ţineţi radioul deschis acasă, atunci sigur aţi fost asaltaţi de noul hit al Andrei, cântat dimpreună cu What up nuştiucum. Când e vorba de rapsozi de genul ăsta, merge scris şi aşa. Cum era (a)normal, reprezentanţii INMH nu au fost deranjaţi de sublimele triluri cu tentă manelistă, pe alocuri, performate de Andra, ci i-a zgândărit doar refrenul melodiei, pe care vi-l redau mai jos: "Între noi e furtună iar / Devastăm tot, ca un uragan / Ne minţim k la meteo / O fi soare, da' nu-l văd io!". (...)

Philco Fiction: „Finally 1982” la The Great Escape

May 30
Romanticii de la Philco Fiction au fost, împreună cu Jarle Bernhoft, una dintre senzațiile norvegiene de la recentul festival englez The Great Escape. Trupa cântă un pop ciudat, și dansant și nițel visător, ce evocă stilul suav al unei alte stele polare: Likke Li. (...)

Hackerii au furat melodii inedite ale lui Michael Jackson

Mar 6
Cum? Au cotrobăit ilegal prin hard disk-urile Sony, care achiziționase catalogul megastarului la nouă luni după moartea acestuia, în 2010. Se pare că este vorba despre nu mai puțin de 50.000 fișiere cu muzică pe care pirații informatici le-au furat de la renumita casă de discuri (concomitent cu hacking-ul rețelei PlayStation Network din aprilie 2011), ce conțin atât melodiile Regelui Muzicii Pop cât și albume ale altor artiști renumiți. (...)

Corzi de vioară făcute din pânză de păianjen

Mar 5
Ca o performanță demnă de un cercetător Japonez dus cu pluta (sau un chinez bătrân), a fost creat primul set de corzi de vioară făcute din fire de pânză de păianjen: mii și mii de fire, sucite și răsucite într-o împletitură migăloasă. Rezultatul constatat de mai mulți violoniști profesioniști este că aceste noi corzi de vioară arahnidice generează un timbru muzical mai "moale și profund", putând fi folosite pentru a reda un stil de muzică nou, aparte. (...)

Whitney Houston interpretată de Meagan Good

Feb 24
Suntem obişnuiţi ca după ce un star de talie mondială moare să apară şi anunţurile cu privire la un film biografic. Este şi cazul cântăreţei Whitney Houston. Actriţa care o va interpreta este Meagan Good. Se pare însă că planurile debutaseră cu mult înainte de decesul acesteia. (...)

Barack Obama cântă alături de Mick Jagger şi B.B. King

Feb 23
Preşedintele american Barack Obama, acompaniat de marele bluesman B.B. King, fredonează câteva versuri din melodia Sweet Home Chicago. Evenimentul s-a produs cu ocazia unui concert susţinut la Casa Albă săptămâna aceasta. (...)

A mai murit o stea: Whitney Houston

Feb 13
Presa naţională şi internaţională a vuit în acest sfârşit de săptămână dat fiind că Whitney Houston, supranumită şi "The Voice", s-a stins din viaţă sâmbătă dimineaţa (11 februarie 2012) în camera sa de hotel din Beverly Hills, la numai 48 ani. A fost găsită înecată în cadă, iar alături de ea o cutie cu medicamente. Nu se ştiu încă circumstanţele morţii, deoarece pentru moment nu a fost făcută autopsia. (...)

Leonard Cohen prezintă The Darkness

Jan 11
După aproape opt ani de tăcere, întrerupți de câteva turnee, Leonard Cohen ne împărtășește câteva informații despre noul său album, Old Ideas, ce stă să apară. După Show Me the Place, bătrânul muzician ne prezintă cel de-al doilea single de pe noul album ce va conține 10 piese. Este vorba despre The Darkness, o piesă cu tonalități crepusculare ce pune în evidență vocea incomparabilă a artistului. Înregistrat într-o perioadă de timp destul de lungă, albumul (...)

Scissor Sisters revine cu Shady Love

Jan 8
2012 va fi anul celui de-al patrulea album Scissor Sisters. Nu că am aștepta cu o nerăbdare arzătoare noul album, mai ales că entuziasmul ni s-a cam stins odată cu apariția unui prim single, înregistrat cu Azealia Banks (sub pseudonimul Krystal Pepsy), un star în devenire al rap-ului. Piesa se numește Shady Love și are ritmuri retro-kitsch cu accente latino ce-ți taie apetitul. Singurul aspect pozitiv, cu excepția laturii dansante evidente, este că acest clip realizat de Hiro Murai jonglează cu unul din clișeele americane: (...)