Poem Epic

Jul 5
Poem „epic"... ... cu o rimă rimă nepereche, despre „țații" și țațele presei din România, de Carmen PopaM-am trezit dis-dimineață,Și-am pus rufele pe ață,Mi-am făcut și-o cafeluțăȘi m-am scărpinat la... tâmplă. (...)

Prima expoziție de selfie din lume, organizată la București

Sep 11
Vorbim despre, probabil, cel mai mare fenomen din lume care implică tehnologie și interacțiune umană. Oameni din toate colțurile lumii preferă azi să-și facă un selfie, în locul clasicelor fotografii pentru că, deși poziția în fotografie e mai puțin naturală decât în fotografiile clasice, selfie-ul pare a fi mai în trend, cel puțin asta s-a întâmplat după publicarea celebrelor selfie-uri de la gala premiilor Oscar. (...)

Mit demolat: berea nu face burtă!

Feb 21
Potrivit nutriţionistei britanice Kathryn O'Sullivan, consumul de bere nu face burtă, nici nu îngraşă. Fiind o britanică, irlandeză chiar, o credem pe cuvânt! Această băutură extrem de apreciată conţine chiar mai puţine calorii decât vinul sau sucul de fructe. Produsă de mii de ani, berea este poate cea mai populară băutură din lume. În fiecare an se consumă în lume mai mult de 140 miliarde de litri, cei mai mari băutori de bere fiind germanii, irlandezii, cehii şi austriecii. Din păcate, berea suferă încă în ochii multora de o reputaţie proastă în ceea ce priveşte caloriile. (...)

Istoria Sfantului Valentin intr-o scurta animatie

Feb 20
Chiar dacă nu toată lumea e mişcată de această reţetă comercială ce a trecut peste noi ca un tăvălug acum exact o săptămână, sărbătoarea Sfântului Valentin rămâne o zi celebrată cu drag de cuplurile din întreaga lume, care vor să-şi scoată de la naftalină sentimentele mutuale în fiecare an, în data de 14 februarie. Cu toată isteria de Valentine's Day, originile sărbătorii rămân necunoscute majorităţii îndrăgostiţilor. Într-o animaţie publicată pe YouTube, André Oentoro prezintă istoria episcopului Valentin de Terni, aflat la originea colosalei sărbători. (...)

Catalogul oficial al costumelor Ku Klux Klan in anul 1925

Feb 20
Or fi avut Inchiziţia sau naziştii o aură înfiorătoare, dar nici Ku Klux Klanul nu a stat mai prejos! Încă activă azi, organizaţia protestantă a cagulelor albe din Statele Unite, fondată în anul 1865, la finele Războiului de Secesiune şi în urma înfrângerii trupelor Confederaţiei Sudiste, această organizaţie nu a încetat să existe. Ea numără şi azi mai puţin de 10.000 membri şi a trebuit să se asocieze cu neo-naziştii ca să-şi continue existenţa. (...)

Cat timp traim intr-o viata intreaga?

Feb 20
Statisticile spun că un occidental trăieşte în medie 78 ani. Dar, odată ce scădem somnul şi toate celelalte corvezi posibile şi imaginaible, oare cât timp ne rămâne pentru ce vrem, de fapt, să facem în viaţă? Răspunsul îl găsiţi în infografia de mai jos. Metro/tramvai/autobus, muncă, somn... bazat pe statisticile publicate de Bureau of Labor Statistics american şi Banca Mondială, site-ul Exec vă prezintă o infografie detaliată a timpului pe care îl consacrăm vieţii noastre reale. (...)

Cei mai bogați 10 scriitori din lume

Aug 15
Pe cât de incredibil poate să pară, Horia-Roman Patapievici nu figurează în acest top 10. Cel mai bine plătit scriitor din lume este James Patterson, autorul celor mai citite thrillere de pe Pământ. Patterson și-a adjudecat de doi ani tronul acestui top 10. Destul de bine clasat, Stephen King a mai adăugat cinci milioane de dolari (39 milioane față de 34 câte încasa acum doi ani). (...)

Zombies hălăduiesc pe străzile New-York-ului

Aug 15
Șefii de la AMC vor să se asigure că sezonul al treilea al serialului The Walking Dead este bine promovat, așa că au băgat mâna ceva mai adânc în săculețul cu banii rezervați promovării filmului. Nu, New-York-ul nu a fost lovit de vreo epidemie, căci invazia de zombies în The Big Apple se petrece numai și numai în scopul promovării sezonului 3 al serialului TV The Walking Dead. (...)

6 miliarde de abonamente telefonice pe Terra

Jul 19
Dacă în anul 2000 nu exista decât 1 miliard de abonamente pe scumpa noastră planetă, iată că, în 2012, potrivit Băncii Mondiale, numărul acestora va depăși în scurt timp numărul populației Terrei. Potrivit raportului Băncii Mondiale, publicat pe 17 iulie 2012, trei sferturi din locuitorii Pământului posedă un telefon mobil. Din cele 6 miliarde de abonamente, „aproape 5 miliarde există în țările dezvoltate", subliniază același raport. Este o cifră importantă explicată prin faptul că o persoană dispune de mai multe abonamente. (...)

Atlas Obscura: 5 destinații de vacanță bizare

Jul 17
Atlas Obscura este un ghid excelent pentru cei care vor să descopere o destinație nebună de vacanță pe unul dintre cele șase continente. Vedeți mai jos cinci destinații mai mult decât bizaroide: (...)